Sådan strammes søgelænderet

Slaskende søgelænder – Nej tak!

En af de småreparationer som blev klaret i et snuptag, var de alt for løse wire på søgelænderet.

Jeg er ikke vokset op med snubletråde, så min viden om søgelænder er stærkt begrænset.

Her havde jeg fx gået og troet, at det var en større udskiftning af wire der skulle til. En wire der skulle splejses og pakkes ind i krympeflex. Åh gud ja, man ser strabadsen for sig! Men ved et tilfælde kom jeg forbi oplysninger, som førte til den fuldkommen geniale løsning.

Wire er snoet!

Mere enkelt kan det næsten ikke være. Når man snor wire i modsat retning af den vej det er tvundet, så bliver den længere – Og når man snor med, så bliver den selvfølgelig hårdere opspundet og dermed kortere!

Sikkerhed og søgelænder

Nede agter er der splejset et øje, og nu mens jeg har dig, vil jeg gerne lige komme med en reklame. I stedet for at sætte en sjækkel eller anden langsomt oplukkelig mekanisme, så var enden bundet med reb på Bo@. Under roret var placeret en dolk, så man hurtigt kunne skære dette reb op, og få en fri langside til evt. ombordredning.
Dette reb har jeg udskiftet med en krog, som jeg desværre ikke kender navnet på, men som jeg vil vise et billede af.
Den sørger for, at wiren sidder fast og i spænd, men hurtigt kan åbnes og trækkes helt fri.

Måske tager jeg mig sammen og skifter wirecoatingen ud med krympeflex en dag, måske ikke. Pæn er den ikke …

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.