Overvejelser om ny båd

Vores alder er så fremskreden, at vores tre unger lige straks er flyvefærdige alle sammen, så vi går revurderer hele vores livssituation. Man kan med rette kalde os overgangsramte – ikke pga. hormoner, men pga. børn, arbejde og endelig at have fundet den rette livspartner, efter mange års “kommen” sig over dysfunktionel baggrund.


Det altoverskyggende i vores liv, er sejlads. Vi nyder virkelig båden, men kæmper med at holde den i tip top stand, samtidig med at huset og haven langsomt forfalder.
Alder har også indflydelse på vores tanker om at sejle langt. Vi vil gerne afsted mens vi endnu er fuldkommen raske og rørrige. Vi har desværre oplevet tidlige dødsfald blandt både venner og familie, så der er også en stor motivationsfaktor i ikke at trække det hele i langdrag. Måske lever vi ikke længe nok til en aktiv pensionisttilværelse.

Bolig på vandet

Jeg har udviklet så meget allergi, at jeg ikke kan tåle at røre ved et haveredskab før jeg nyser og turen gennem en skov kan give mig kløe over hele kroppen, så mit liv er uendelig meget nemmere og behageligere når vi opholder os på vandet. Dette er bare en af de mange gode grunde der er til at flytte i båd og droppe huset.
En anden og større er, at vi begge bliver uendeligt meget gladere af havnelivet og får rørt os mere fysisk. Både krop og sjæl bliver berørt hos os begge – en markant bedre livsstil og livskvalitet, får vi i båden.

Vi taler meget om hvad den rigtige båd til bolig kunne være, hvor den skal ligge og hvordan økonomien er i sådan et projekt.
For tiden kikker vi på katamaraner og undersøger muligheden for, om dette kunne være den optimale bolig for os.
Specielt jeg har nogle interesser der fylder en del. Blandt andet spiller jeg tværfløjte og har brug for at stå op ved et nodestativ. Jeg er også glad for at lave mange ting selv, fx sæbe, som kræver et mindre kemilaboratorium, eller i hvert fald et veludstyret køkken. Desuden både maler og tegner jeg og gør det gerne på gulvet med nogle store lærreder.
Henrik er meget glad for at lave mad og er helt klart huset og bådens hovmester (han er eminent god til det). Derfor tilbringer han en del timer i køkkenet, som ikke behøver at være klolosalt.Vi er dog ret glade for at være sammen og taler meget sammen, så et åbent køkken ud til cockpittet ville være genialt for os.
Både med langsgående køkkener, kunne måske nok være interessante, hvis de har nogle gode vinduer han kan se ud af, men det er trods alt hyggeligere at kunne se hinanden.

Netop fordi vi har tre voksne børn, er det vigtigt for os at der er plads til gæster. Vi vil ikke undvære dem i årevis og håber de vil komme og være med os ude i verden. På nuværende tidspunkt er der kun et svigerbarn, men vi forestiller os der kan komme flere. Vi har derfor talt om, at foruden et ordentligt lukaf til os selv, skal der være mindst to kahytter yderligere.
I Bo@ sover vi tæt i forkahytten, og det er fint og hyggeligt, men lidt mere benplads ville være rart og når vi flytter i båden for alvor, er det også nødvendigt med mere plads til tøj. I Bo@ fylder sejlertøjet det meste af den ene side af garderobeskabet, så vi har vores tøj liggende i hylderne ved vores køje. Det gør det lidt uoverskueligt at holde styr på feriegarderoben, når vi er afsted i længere tid.

Ønskelisten

Vi går og samler vores ønsker sammen. Noget af listen omhandler nødvendigheder, mens andet blot er drømme. Listen vokser kontinuerligt, men indeholder lige nu fx motoriseret ankerspil, elspil, cockpittelt, solpaneler og vindmølle (nok til selvforsyning), watermaker, vaskemaskine, varmt vand i bruser udendørs, nem opbevaring og håndtering af jolle.

Bådens egenskaber skal være en god balance af komfort og sejladsegenskaber. Allerhest ville vi gerne have en racerbåd, men det ville også være rart med lav dybgang, så vi kan komme ind og opleve de fleste steder på vores vej og som du kan se ovenfor, så har vi også brug for noget komfort, i form af i hvert fald en stor kahyt.

Dertil kommer selvfølgelig alt det åbenlyse i form af håndterbare gode sejl, navigationsudstyr, og en skrogform som ikke modarbejder os alt for meget.
Sikkerhed og mulighed for selv at reparere og vedligeholde, har også en stor indflydelse på valget af båd.

Hvorfor vi sejler

Jeg tror det er forskelligt hvorfor folk sejler. For os handler det dels om naturoplevelsen, men også om det at komme frem og opdage nye steder. Vi elsker at se hvordan mennesker lever, kulturen, naturens forskellighed og se/smage hvad man dyrker.
Vores mål er altså ikke kun at sejle – selvom det er en oplevelse i sig selv, og næsten nok til at fylde livet med indhold 🙂

Scroll til toppen